Analyse De dominantie van Quick-Step Floors & de grote doorbraak van Wout Van Aert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
De dominantie van Quick-Step Floors & de grote doorbraak van Wout Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra rondde de dominantie van Quick-Step Floors in de kasseiklassiekers opnieuw af met winst in de Ronde, terwijl Wout Van Aert voor de zoveelste keer dit voorjaar verbaasde. Onze analyse van 'Vlaanderens Mooiste'.

Quick-Step Floors opnieuw dominant

Net als vorig jaar werd de vraag 'zijn er niet te veel kopmannen bij de ploeg van Lefevere?' de afgelopen weken regelmatig herhaald. 'Nee', blijkt het antwoord te zijn. 'The Wolfpack' is ongetwijfeld de sterkste ploeg van de afgelopen weken en verzilverde dat al met 22 overwinningen. Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en Yves Lampaert hielpen de ploeg door aan te vallen en het nodige afstoppingswerk te doen. 

Maar dé man bij Lefevere was ongetwijfeld Niki Terpstra. Nadat er nog twijfels waren na het openingsweekend, nam de Nederlander die volledig weg met eerst winst in de GP Le Samyn, daarna in de E3, om dan het zegegebaar te maken in de Ronde. 

Met andere woorden: Terpstra is de sterkste man van het voorjaar. Hetgene wat Greg Van Avermaet vorig jaar kon, deed Terpstra de afgelopen weken hem na. Veel favorieten waren en zijn aan elkaar gewaagd, maar Terpstra staat toch nog een trapje hoger. 

Van Aert met onderscheiding

Na geslaagde prestaties in de Omloop, Strade Bianche en Gent-Wevelgem volgde in de Ronde het grote examen voor Wout Van Aert. En dat legde de wereldkampioen veldrijden met onderscheiding af. Van Aert zat constant waar hij moest zijn en legde uiteindelijk beslag op een knappe negende plek. 

Zijn eerste klassieke voorjaar was puur een leerjaar, maar naar volgend jaar toe heeft Van Aert al heel wat vertrouwen geput. Volgend jaar kan én zal Van Aert meedoen voor winst in de Ronde en de andere kasseiklassiekers. 

Dit smaakt nu al naar zo veel meer en we zijn nog niet eens aanbeland bij Roubaix. Een koers die Van Aert door zijn achtergrond in het veld en zijn techniek enorm goed moet liggen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties