De concurrentie is gewaarschuwd: "Roubaix ligt me nog beter dan de Ronde"

Redactie
| 5 reacties
De concurrentie is gewaarschuwd: "Roubaix ligt me nog beter dan de Ronde"
Foto: © photonews

Na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen is Niki Terpstra (Quick-Step Floors) één van de topfavorieten voor winst in Parijs-Roubaix. "Dit ligt me nog beter dan de Ronde", laat de Nederlander weten.

Ook na zijn zege in de Ronde is de honger nog groot bij Terpstra. "Ik heb geprobeerd een rustige week thuis door te brengen. Mijn telefoon stond wel roodgloeiend, maar die heb ik af en toe uitgezet", vertelt hij bij Sporza. "Ik zit vol vertrouwen. Dat kan ook niet anders. Dit is mijn favoriete koers. Het ligt me normaal nog beter dan de Ronde. Ik hoop dat de vorm er nog is en dat die niet in Oudenaarde is gebleven."

Terpstra ziet zichzelf als één van de kanshebbers voor zondag. Toch? "Een van de favorieten. Er is een hele lange lijst. We mogen niet te euforisch worden want voor de concurrentie is dit ook weer een nieuwe kans. Ik heb alleszins nog geen liedje in mijn hoofd voor het geval ik win."

Aanvallen

"De tactiek van Quick-Step voor zondag is geen geheim: gaan met die banaan en aanvallen. We zullen volop koersen en hopelijk pakt het goed uit. Of er niet te veel concurrentie binnen ons team? Neen, ik zou onwijs blij zijn als er een ploegmaat wint. Ze hebben al veel voor mij gedaan de afgelopen weken. Samen bereiken we meer. Haat de rest van het peloton ons? Ik snap wel dat het frustrerend is."

Terpstra hoopt dat het zondag niet regent. "Ik hoop dat het droog blijft, want dan is de geluksfactor, of eerder ongeluksfactor, minder groot. We zijn op dit moment goed genoeg en hebben geen ongeluk van iemand anders nodig", besluit Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties