Dé koers waar Wout van Aert ontzettend naar uitgekeken heeft: "Roubaix een van de hoofdredenen om het klassieke voorjaar eens te doen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 25 reacties
Dé koers waar Wout van Aert ontzettend naar uitgekeken heeft: "Roubaix een van de hoofdredenen om het klassieke voorjaar eens te doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog één keer knallen en dan volgt een welverdiende rustperiode voor Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden kan al terugblikken op een meer dan geslaagd voorjaar, maar wil in Parijs-Roubaix toch nog graag de kers op de taart zetten met een knappe prestatie. Aan motivatie alvast geen gebrek.

"Parijs-Roubaix was een van de hoofdredenen om het klassieke voorjaar eens te doen, het is een koers waar ik echt van droom. Al die andere koersen waren ook een test om te zien hoe ver ik daarin kon komen. Zeker een koers als de Ronde van Vlaanderen mag je absoluut geen voorbereiding noemen", klinkt het bij Sporza.  

De 23-jarige Van Aert is ambitieus, maar ook realistisch: "Winnen, is heel hoog gegrepen. Ik heb de voorbije weken getoond, maar ben nooit in de buurt van het podium gekomen. Parijs-Roubaix winnen, zou dus wel heel straf zijn. Al ga ik natuurlijk wel voor het hoogst haalbare. Ik geloof dat dit de koers is die mij het best moet liggen. Als ik met hetzelfde gevoel kan koersen als de voorbije weken is er veel mogelijk." 

In de Strade Bianche, de Italiaanse Parijs-Roubaix zeg maar, verbaasde Van Aert alvast vriend en vijand: "Dat was ook écht een afvalkoers en Roubaix is dat ook. Idem voor de Ronde van Vlaanderen met die opeenvolging van hellingen. Als ik mijn temperament volg, maak ik altijd de keuze om aanvallend te koersen en ik dat dat hier zeker geen slechte tactiek is. Zeker de rugwind is altijd cruciaal in deze koers. Het zal ervoor zorgen dat het sneller scheurt na de kasseistroken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties