Scheldeprijs-winnaar Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) legt uit vanwaar zijn opmerkelijke voor- en achternaam komen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Scheldeprijs-winnaar Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) legt uit vanwaar zijn opmerkelijke voor- en achternaam komen
Foto: © photonews

Fabio Jakobsen is één van de nieuwe sensaties in de ploeg van Patrick Lefevere. Vorige week maakte de Quick-Step Floors-sprinter nog het zegegebaar in de Scheldeprijs. Voor zijn opmerkelijke voor- en achternaam heeft hij een uitleg.

Zijn voornaam 'Fabio' klinkt Italiaans, 'Jakobsen' lijkt dan weer een achternaam uit Scandinavië. Toch is Jakobsen gewoon afkomstig van Nederland. "Ik heb familie in Zeeland, daar komt mijn achternaam vandaan", legt de 21-jarige Jakobsen uit.

Casartelli

En zijn voornaam komt van een wielrenner: de onfortuinlijke Fabio Casartelli. De Italiaan liet op 24-jarige leeftijd het leven in de Tour de France nadat hij in de afdaling van de Col de Portet d'Aspet zwaar ten val was gekomen. "De inspiratie van mijn voornaam komt van Fabio Casartelli. Die is overleden een jaar voor ik geboren ben. Mijn ouders vonden dat een mooie naam, dus dat is de link. Bovendien was dat ook een goede renner."

De wielergenen zijn half aanwezig in de familie Jakobsen. "Mijn vader was schaatser, maar begon op latere leeftijd met fietsen. Mijn moeder ook. Er werd altijd gefietst, maar nooit op hoog niveau tot ik het bij de jeugd leuk vond en stap per stap beter werd", aldus Jakobsen, die ongetwijfeld één van de jongens voor de toekomst is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties