Renners reageren: "Stoppen op kasseien, daarmee hou je alleen de hulpdiensten op"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Renners reageren: "Stoppen op kasseien, daarmee hou je alleen de hulpdiensten op"
Foto: © photonews

De tragische dood van Michael Goolaerts riep heel wat vragen op over wat collega-renners hadden kunnen doen. Daar werd ook bij Extra Time Koers op gereageerd.

"Je houdt alleen maar de hulpdiensten op", aldus Oliver Naesen "Eerlijk: als ik op zo'n strook rijd en er gebeurt een val, dan kijk ik alleen naar de lijn voor mij om niet hetzelfde voor te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de renners achter Michael de val niet echt gezien hebben."

"Als zo'n val gebeurt op een grote weg en als het peloton rustig rijdt, dan zullen vele renners stoppen. Maar op een kasseistrook in Roubaix gaat dat gewoon niet. Je zit zo gespannen op je fiets en je bent zelf angstig voor een val."

Er waren 40 valpartijen, we kunnen onmogelijk inschatten of het een zware val was of niet

-Sep Vanmarcke

"Als er iemand voor je valt en je trekt je remmen dicht, dan breng je de renners achter jou in gevaar. Het is moeilijk in te schatten of men had moeten stoppen. Achteraf bekeken hadden ze dat allemaal moeten doen, maar dat gebeurt niet in een wielerwedstrijd", gaf Karl Vannieuwkerke aan.

"Er zijn 40 valpartijen geweest zondag. We kunnen onmogelijk inschatten of het een zware val is of niet", aldus Sep Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties