Man in vorm Julian Alaphilippe duidt zijn favorieten voor de Amstel Gold Race aan

Redactie
| 0 reacties
Man in vorm Julian Alaphilippe duidt zijn favorieten voor de Amstel Gold Race aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors trekt met een ijzersterk zevental naar de Amstel Gold Race van zondag. Naast Philippe Gilbert heeft het met Julian Alaphilippe nog een grote kanshebber op winst in Nederlands Limburg.

Alaphilippe verkeert in supervorm en bewees dat met twee ritzeges in de Ronde van het Baskenland. "Ik ben heel ongeduldig om eraan te beginnen", citeert Sporza de Fransman. "We hebben net het nieuwe parcours verkend en dat bevalt me heel erg. Ik ben tevreden met de veranderingen in de finale. We hebben hier een heel sterke ploeg aan de start en gaan vol voor het best mogelijke resultaat."

Open wedstrijd

De organisatie besliste dus om het parcours opnieuw te wijzigen. Wat verwacht 'Loulou'?  "De Amstel Gold Race is een open wedstrijd. Vorig jaar reden de twee sterkste renners naar de finish, maar meestal is er toch een groep die sprint voor de zege. Met het nieuwe parcours denk ik niet dat het zomaar een sprint zal worden. Een solo zit erin, denk ik."

"Er zijn veel kanshebbers en iedereen kent de favorieten: Valverde, Sagan, Van Avermaet, Wellens, Rui Costa, Izagirre,.... Mijn conditie is heel goed. Ik hoop dat ik goed gerecupereerd ben van de Ronde van het Baskenland", aldus Alaphilippe. "Ik zal proberen te winnen. Want ik wil de drie klimklassiekers graag allemaal minstens één keer winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties