Dit denkt Philippe Gilbert over zijn concurrenten voor een 5e zege in de Amstel Gold Race

Redactie
| 5 reacties
Dit denkt Philippe Gilbert over zijn concurrenten voor een 5e zege in de Amstel Gold Race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert kan morgen de Nederlander Jan Raas evenaren als hij voor de vijfde keer de Amstel Gold Race wint. Maar er zijn natuurlijk heel wat andere favorieten voor winst. Gilbert laat zich er over uit.

Gilbert heeft de Brabantse Pijl en de Ronde van het Baskenland niet op tv gevolgd. "Ik heb genoeg aan de uitslagen te bekijken", vertelt hij in HNB. "En ook die hebben mij niet veel bijgeleerd. Tim Wellens en Tiesj Benoot waren één en drie woensdag, maar dat is voor mij geen verrassing. Benoot koerst al een heel jaar op hoog niveau."

Wellens pakte woensdag nog de zege in Overijse. "Wellens eindigde al eens vierde in de Ronde van Lombardije, dan kan je deze koersen ook aan. Hij staat niet zo heel veel in de media, maar je mag hem nooit onderschatten. Al is de Amstel Gold Race nog wel wat anders dan de Brabantse Pijl: zestig kilometer langer en een WorldTour-peloton."

Wat met Valverde?

Gilbert ziet ook nog een andere Belg sterk presteren zondag. "Ook Dylan Teuns zal er staan. Hij toonde vorig jaar in de Waalse Pijl dat hij dit werk aankan", klinkt het. "Valverde won hier nog nooit. Misschien liggen de hellingen uit de Ardennen hem iets beter dan de hellingen van de Amstel omdat de inspanning langer duurt."

"Maar als ik zag hoe hij in Dwars door Vlaanderen ook vlot de finale reed, weet je dat hij dit ook aankan. Ook met de renners van de voorbije kasseiklassiekers houd ik rekening. In de Amstel is het niet veel meer bergop dan in de Ronde van Vlaanderen. Als ze nog gemotiveerd zijn, kunnen ze ver geraken", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties