Wielrennen

Van Avermaet zelfkritisch na voorjaar zonder grote zege: "Als kopman durven te zeggen dat je niet content bent"

Van Avermaet zelfkritisch na voorjaar zonder grote zege: "Als kopman durven te zeggen dat je niet content bent"

Zijn voorjaar 2018 kon niet tippen aan dat van vorig jaar en dat vindt Greg Van Avermaet jammer. De 32-jarige kopman van BMC was wel telkens op de afspraak, maar moest tevreden zijn met ereplaatsen. En dat betekent dat hij toch niet helemaal tevreden is.

"Ik heb gisteren nog eens naar de stand van de WorldTour gekeken en ik sta op een vijde plaats. Zo slecht is het dus niet geweest, maar die uitschieter ontbreekt wel. Als kopman moet je dan durven zeggen dat je niet tevreden bent. Ik had liever één klassieker gewonnen en een paar ereplaatsen minder gehad", klinkt het bij Sporza.

Misschien lukt het morgen wel in de Amstel Gold Race: "Het is een koers die mij ligt, maar ik ben hier absoluut geen topfavoriet. Deze wedstrijd heeft het sterkste deelnemersveld van alle eendagskoersen. Heel wat kasseimannen nemen de Amstel er nog bij en dan heb je nog de specialisten van de heuvelklassiekers. Het voordeel van zo'n deelnemersveld is dat je je een beetje kunt wegsteken achter het feit dat je niet tot de favorieten behoort."

Reacties 8 reacties

Gerelateerd nieuws