Wielrennen

"Worst is de specialiteit van mijn vader. Hij heeft al meer prijzen gewonnen dan ik koersen"

"Worst is de specialiteit van mijn vader. Hij heeft al meer prijzen gewonnen dan ik koersen"

Heel wat kanshebbers voor winst in de Amstel Gold Race zondag. Maar een renner die je zeker niet uit het oog mag verliezen is de Australiër Michael Matthews. De Sunweb-renner, zoon van een beenhouwer, woonde twee jaar dicht bij de Cauberg en maakte een groot doel van deze wedstrijd.

Matthews komt van het verre Australië, waar zijn vader beenhouwer is. Zelf heeft 'Bling' niet te veel meegeholpen in de beenhouwerij. "Vlees versnijden is niet voor mij. Opeten is al meer mijn ding", lacht hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "Op Kerstmis hielpen we wel altijd omdat er dan superveel bestellingen waren. Als we pa 's avonds mee aan de tafel wilden, moesten we een beetje meehelpen."

Worsten van vader Matthews

Bij een Australische slager zijn er natuurlijk andere specialiteiten dan in Europa. "Kangoeroe natuurlijk, maar dat was niet echt de specialiteit van mijn pa", vervolgt Matthews. "Hij is vooral heel goed in worst. Hij heeft enorm veel prijzen gewonnen, meer dan ik koersen heb gewonnen. Echt waar."

"Hij heeft speciale kruidenmengsels die hij daarin verwerkt. Onze winkel hangt vol met die awards. En in het midden hangt mijn groene trui uit de Tour. Funny, en het heeft nog betekenis ook: mijn pa is gepassioneerd door zijn job. Precies zoals ik", besluit Matthews. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws