Licht gefrustreerde Van Avermaet legt uit waarom hij teleurgesteld is na Amstel Gold Race

Redactie
| 0 reacties
Licht gefrustreerde Van Avermaet legt uit waarom hij teleurgesteld is na Amstel Gold Race
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet probeerde het zelf wel met een aanval, maar moest op een beslissend moment passen toen Alejandro Valverde doortrok. Met een 14e plek koopt Van Avermaet echter niks.

"Op de Keutenberg en de Cauberg toonden Dylan Teuns en ik dat we meereden met de besten", aldus Van Avermaet. "En dan is het heel zuur dat je niet mee bent. Ik heb dan blijkbaar weer een foute beslissing gemaakt. Ik dacht dat ik op het juiste moment ging, boven op de Cauberg. Ik sloeg een gaatje met Molard, maar ze reden dat dicht aan de voet van de klim. Dat had ik niet verwacht."

"Ik had de benen om mee te zijn"

Even later moest de BMC-renner wel passen. "Toen Valverde versnelde, moest ik passen", vervolgt hij bij Sporza. "Dan heb ik nog op de Bemelerberg geprobeerd om terug te keren, maar de goede mannen waren weg. We hebben er nog alles gedaan om het recht te zetten, samen met Teuns. Kwiatkowski en Sky zaten nog bij ons, maar zij hadden de kracht niet meer om mee te helpen."

Het gevoel was dus zeker goed bij Van Avermaet. "Ik had de benen om mee te zijn, maar was uiteindelijk niet mee. Dat is een beetje frustrerend. Als ik kijk naar het resultaat, dan kan ik niet anders dan teleurgesteld zijn", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties