Nederlandse wereldkampioene tijdrijden rijdt de Amstel Gold Race met... gebroken schouder

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Nederlandse wereldkampioene tijdrijden rijdt de Amstel Gold Race met... gebroken schouder
Foto: © photonews

De Amstel Gold Race is de enige grote wedstrijd op Nederlandse bodem en dan willen ook de thuisrijdsters graag hun beste beentje voor zetten. Annemiek van Vleuten komt gewoon aan de start, ondanks haar gebroken schouder.

Van Vleuten werd vorig jaar derde en is ook dit jaar één van de kanshebbers op het podium. "Solo voorop, solo winnen. Ideaal toch?", lachte de Nederlandse in gesprek met de NOS. In de Ronde van Vlaanderen liep de wereldkampioene tijdrijden een scheurtje in haar schouder op na een valpartij. Van Vleuten ging gewoon door en werd nog knap derde. 

Na de wedstrijd kreeg van Vleuten met heel wat pijn in de schouder te kampen. Ze paste voor de Brabantse Pijl, maar wilde per se starten in de Gold Race. "Ik kan ermee fietsen, maar het is wel wat pijnlijk. Ik heb wel eens beter geslapen dan afgelopen week. Maar ik heb geluk gehad; het was echt een hele zware valpartij."

Adrenaline

"Ik heb echt wel weer heel goed kunnen trainen en heb een paar keer goed doorgetrokken bergop. Dat voelde echt goed. En ik kan inmiddels ook weer uit het zadel om te gaan staan. Het is wel wat pijnlijk, maar ik denk dat de adrenaline zo hoog zal zijn dat het me niet zal beperken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties