Ondanks vierde plek in Gold Race blikt tevreden Sagan positief terug op voorjaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ondanks vierde plek in Gold Race blikt tevreden Sagan positief terug op voorjaar
Foto: © photonews

Voor Peter Sagan werd het een vierde plek in de Amstel Gold Race. Bij quasi elke aanval in de finale werd er naar de Slovaak en Alejandro Valverde geloerd en dus werd het moeilijk voor de wereldkampioen. Al bij al is hij wel tevreden over zijn voorjaar.

Sagan had geen reactie in huis bij de beslissende aanval van latere winnaar Michael Valgren Andersen. "Het was een erg zware Amstel Gold Race met een hoge snelheid van bij de start", vertelt Sagan. "De vluchters kregen meteen een groot gat, maar het kostte heel wat krachten op het gat te dichten."

"Ik denk dat de inspanningen van vorige week in Parijs-Roubaix nog in mijn benen zaten"

"In de laatste 20 kilometer viel de groep der favorieten uit elkaar en ik was mee vooraan. Ik had een goed gevoel, maar ik denk dat de inspanningen van vorige week in Parijs-Roubaix nog in mijn benen zaten."

Voor de renner van BORA-hansgrohe was het voorjaar al geslaagd na winst in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. "Dat buiten beschouwing gelaten finishte ik op een vierde plek en in mijn ogen was mijn klassieke voorjaar zeker goed", besluit de wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties