Wielrennen

Wanty-Groupe Gobert mist nieuwe aanwinst, maar rekent in Gold Race vol op nummer 6 van Brabantse Pijl

Wanty-Groupe Gobert mist nieuwe aanwinst, maar rekent in Gold Race vol op nummer 6 van Brabantse Pijl

Wanty-Groupe Gobert heeft mooie herinneringen aan de Amstel Gold Race, want in 2016 boekte de Italiaan Enrico Gasparotto in de kleuren van de ploeg nog een glansrijke zege. Deze keer is met Andrea Pasqualon een andere Italiaan kopman van dienst.

"Natuurlijk keer ik jaarlijks graag terug naar de Amstel Gold Race, een klassieker die we als procontinentale ploeg op ons palmares konden schrijven", vertelt Hilaire Van der Schueren. "Alleen had ik gehoopt om de rol van Enrico Gasparotto in de finale te kunnen vervangen met onze nieuwe Noorse aanwinst Odd Christian Eiking. Helaas kunnen we zondag niet op Odd rekenen aangezien hij met een virus kampt."

Pasqualon kopman

Pasqualon krijgt het vertrouwen na zijn sterke Brababantse Pijl. "Toch trek ik vol vertrouwen naar de start in Maastricht. In de Brabantse Pijl zag ik een sterke ploegprestatie. We kleurden mee de finale van de wedstrijd. De zachte weersomstandigheden spelen ook in ons voordeel. Ik verwacht zondag wel wat van onze Italiaan Andrea Pasqualon, die woensdag zesde finishte in het spoor van Colbrelli en Benoot, en voor Dylan Teuns."

In de Belgische Ardennen zal een Fransman naar voor worden geschoven. "In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik kunnen we dan weer rekenen op onze man in vorm Guillaume Martin, aangevuld met een goeie Xandro Meurisse en hopelijk tegen dan ook een herstelde Odd Eiking", besluit de ploegleider. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.