Lefevere haalt uit: "Wat de televisiemotoren de laatste tijd doen, is werkelijk schandalig"

Redactie
| 25 reacties
Lefevere haalt uit: "Wat de televisiemotoren de laatste tijd doen, is werkelijk schandalig"

Quick-Step Floors kon de dominantie van in de kasseiklassiekers voorlopig niet doortrekken naar de Ardennen. In de Amstel Gold Race was Julian Alaphilippe de eerste renner van Lefevere op de 7e plek. Lefevere was echter niet te spreken over de televisiemotoren.

"Voor de eerste keer dit voorjaar staan we eens níet op het podium: daar kan ik dus mee leven", aldus Lefevere in HLN. "Zeker omdat de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik er nog aankomen. Alaphilippe heeft gelijk: die koersen worden anders. Minder nerveus, verwacht ik. Julian was goed, maar... 'Valverde sneed me de benen af', zei hij. "

"Sagan speelde dan weer z'n spelletje. Hij zal het zich nu wel beklagen, want hij won de spurt voor plaats vier met de vingers in de neus."

"Bij een kloof van 20 seconden moeten ze áchter de kopgroep plaatsnemen. Niet vóór"

Al was Lefevere vooral over één ding niet te spreken. "Geen excuus, maar... Wat de televisiemotoren de laatste tijd doen, is werkelijk schandalig. Zij beslissen de koers. Bij een kloof van 20 seconden moeten ze áchter de kopgroep plaatsnemen. Niet vóór. Ik stoor me er al langer aan."

En dus wil de ploegmanager van Quick-Step Floors stappen ondernemen. "Ik denk dat ik UCI-voorzitter David Lappartient eens een mail ga sturen. Met Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling in cc. Dat ze de beelden maar eens grondig herbekijken. Ongehoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties