Michel Wuyts maakt zich geen zorgen: "Ik zou hem toch niet afschrijven voor Luik-Bastenaken-Luik"

Redactie
| 1 reacties
Michel Wuyts maakt zich geen zorgen: "Ik zou hem toch niet afschrijven voor Luik-Bastenaken-Luik"
Foto: © photonews

Lotto Soudal duidde twee kopmannen aan voor de Amstel Gold Race. Tim Wellens en Tiesj Benoot mochten op zoek naar een sterk resultaat. De Limburger werd mooi 6e, terwijl Benoot het tijdens de wedstrijd voor bekeken hield.

Benoot reed al een erg sterk voorjaar met als kers op de taart winst in de Strade Bianche. Zondag had hij echter een mindere dag. "Ik heb het nagevraagd en hij voelde zich goed op de Fromberg en op de bergjes voor de Eyserbosweg", zegt Sporza-man Michel Wuyts. "Toen liepen de benen doodgewoon leeg. Dat kan gebeuren."

'Niet afschrijven'

Wuyts schrijft hem echter nog niet af voor wat nog komen moet. Zelf twijfelde Benoot over deelname aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, maar Benoot is er zowel woensdag als zondag bij. "Men zal een oorzaak moeten zoeken bij Lotto Soudal, maar ik zou hem toch niet afschrijven voor bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik. Dat is een koers die hem zeker moet liggen."

"Mocht Benoot wel zeer goed geweest zijn, waren ze met zijn tweeën geweest in de finale. Dan konden ze mee het spel spelen dat Astana de overwinning heeft opgeleverd", weet Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties