Michel Wuyts weet wie Tim Wellens een mogelijke podiumplaats kostte in de Amstel Gold Race

Redactie
| 8 reacties
Michel Wuyts weet wie Tim Wellens een mogelijke podiumplaats kostte in de Amstel Gold Race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens zat waar hij moest zitten in de finale van de Amstel Gold Race. Alleen op de aanval van latere winnaar Valgren Andersen had de Limburger geen antwoord klaar. Michel Wuyts zag één hinderende factor: Alejandro Valverde.

Was het een fout of niet toen Wellens bleef zitten wanneer Valgren aanging? "Hij was zelf al een paar keer ten aanval getrokken. Ik vond hem niet echt prominent op de bergjes, zeker niet superieur", vertelt Wuyts. "Maar ik vond het wel goed dat hij tot 2 keer toe voor de aanval koos. Maar als hij ging, kreeg hij onmiddellijk een reactie van Valverde. Dat was naar mijn gevoel de beste man in de koers."

Valverde

De Spanjaard leek zich dus vooral ook op Wellens te focussen. "Valverde moet met argusogen gekeken hebben naar de Brabantse Pijl", denkt de Sporza-commentator. "Hij werd in het verleden al een paar keer verslagen door Tim Wellens en hij durfde het niet aan om die te laten gaan."

"Het reactievermogen van koning Valverde kost Wellens misschien wel een overwinning of podiumplaats. Maar uiteindelijk mag Wellens met een zesde plaats tevreden zijn", besluit Wuyts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties