Wielrennen

Nummers twee en drie Amstel Gold Race verschillen van mening over nieuwe parcours

Nummers twee en drie Amstel Gold Race verschillen van mening over nieuwe parcours

Over één ding waren nummers twee en drie Roman Kreuziger en Enrico Gasparotto het roerend eens: het podium was het hoogst haalbare in de Amstel Gold Race. Al waren de meningen over het nieuwe parcours wel verdeeld.

Indien beide renners een sprint hadden afgewacht - met onder meer Sagan en Valverde - stonden ze nooit allebei op podium. Bij tweevoudige winnaar Gasparotto was er kritiek op het nieuwe parcours. "Dit was misschien leuk voor de kijkers, maar als acteur zelf? Geef mij maar de Cauberg", is de Italiaan duidelijk in HNB.

"Ik denk wel dat het een leuke show was. De finale brak al open op 60 kilometer van de finish. Je wist niet wat de afwikkeling zou zijn. Omdat we ook nog Colbrelli achter de hand hadden voor het geval het een groepsspurt werd, stortte ik me mee in het avontuur. Alleen zonde dat ik geen tien seconden vroeger de tegenaanval inzette op Kreuziger en Valgren, dan had ik mee voor de zege gesprint."

Kreuziger wel tevreden

Kreuziger was wel te vinden voor het nieuwe parcours. "Het levert me altijd een goed resultaat op. In 2013 legde hij een extra lus in en ik won. Nu veranderde hij opnieuw en ik word tweede", aldus de renner van Mitchelton-Scott. "Met Valverde, Sagan en Alaphilippe in de buurt moest ik wel aanvallen om een resultaat te hebben. En in deze Amstel-finale krijg je daartoe de kans. Ik ben heel blij."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.