Tom Boonen: "In de plaats van Valverde zou ik toch niet te gerust zijn voor Luik-Bastenaken-Luik"

Redactie
| 2 reacties
Tom Boonen: "In de plaats van Valverde zou ik toch niet te gerust zijn voor Luik-Bastenaken-Luik"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen zag dat de Amstel Gold Race heel wat perspectieven opende door de aanpassing van het parcours. En bovendien zag hij een ijzersterke Michael Valgren Andersen (Astana) winnen. Alejandro Valverde is gewaarschuwd.

"Vroeger, toen de aankomst nog op de top van de Cauberg lag, had je hooguit drie, vier renners die konden winnen", opent Boonen in HLN. "Nu opent het perspectieven voor een brede waaier coureurs. Op dat vlak heeft de Gold Race een grote stap vooruit gezet. Dan nog wordt het vaak afgedaan als een casino. Dat je de juiste gok moet wagen op het juiste moment, heet het. Tja, als je dan zag hoe Valgren het klaarspeelde..."

De aanval van de Astana-renner was de juiste op 2 kilometer van de streep. "De Deen had op het einde gewoon nog het hoogste aantal cartouches op zak. De concurrentie reed erbij en keek ernaar. Ze moest hem laten rijden. Machteloos. Ik dacht: Valverde gaat er hier straks een 'koek' op geven. Maar hij werd enorm geviseerd. En was wellicht ook net niet goed genoeg om in díe finale tegenover díe tegenstanders het verschil te kunnen maken."

'Hou hem in de gaten'

Boonen was onder de indruk. "Sterk dus, van Valgren. Leuke figuur, fris kopje. Dat hij als eerste sinds Eddy Merckx Omloop én Gold Race wint in één en hetzelfde seizoen, bewijst dat hij op verschillende terreinen uit de voeten kan. En zijn doelen en momenten toch wel zorgvuldig uitkiest. In de plaats van Valverde zou ik er toch niet té gerust in zijn voor Luik-Bastenaken-Luik. Die jongen rijdt écht goed. Hou hem maar in de gaten.".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties