Cavendish keert terug in wat voor hem een thuisrace is: "Sneller terug dan oorspronkelijk verwacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cavendish keert terug in wat voor hem een thuisrace is: "Sneller terug dan oorspronkelijk verwacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish is ongetwijfeld één van de pechvogels van het voorjaar, maar er is licht aan het einde van de tunnel voor de Dimension Data-renner. Begin mei komt hij aan de start van de Tour of Yorkshire.

"Ik ben blij dat ik voldoende hersteld ben van mijn blessures uit Milaan-Sanremo zodat ik sneller terug ben dan oorspronkelijk verwacht", aldus de Britse sprinter. "Er is voor mij geen betere manier om terug te keren dan in de Tour of Yorkshire, wat eigenlijk een thuiswedstrijd is voor mij, want mijn moeder is van Harrogate."

Zelf houdt Cavendish wel geen goede herinneringen over aan Yorkshire. "De laatste keer dat ik er koerste ging het in de Tour van 2014 niet super voor mij. Maar ik onthoud wel de geweldige sfeer die er altijd is door de talrijk aanwezige fans. Ik kijk er enorm naar uit om hier een eerste keer aan de start te staan."

Vormpeil

Op een echt resultaat wil 'Cav' nog niet mikken. "Ik weet niet waar ik zal staan met mijn vorm, want ik zit nog maar enkele weken opnieuw op de fiets. Maar ik zal zeker en vast genieten van de sfeer in één van de mooiste plekken ter wereld", besluit Cavendish. 
 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties