Eddy Merckx klaar om record te delen: "Ik heb mijn tijd gehad"

Redactie
| 5 reacties
Eddy Merckx klaar om record te delen: "Ik heb mijn tijd gehad"
Foto: © photonews

Alejandro Valverde kan vandaag een 6e keer winnen in de Waalse Pijl, zondag een 5e keer in Luik-Bastenaken-Luik. Bij die laatste koers kan Eddy Merckx mogelijk zijn record dus delen met 'El Imbatido'.

"Ik laat er mijn slaap niet voor. Integendeel, Valverde is een superkam­pioen", vertelt Merckx over dat record in Het Nieuwsblad. "Als je ziet wat voor klap hij vorig jaar in juli in de Tourproloog te verwerken kreeg en dat hij ondertussen alweer de Ronde van Valencia en die van Catalonië won, dan weet je voldoende. Hij staat er opnieuw."

Het respect van Merckx voor de Spanjaard is groot. "Talent is niet voldoende, je moet ook ontzettend veel doorzettingsvermogen hebben om opnieuw dat niveau te halen. Ik zal content zijn voor hem als hij woensdag en/of zondag toeslaat. Iedereen in zijn eigen generatie. Ik heb mijn tijd gehad."

'Heel het jaar door'

Al stemt er nog iets anders Merckx gelukkig. "Ik ben vooral blij dat jongens als Nibali, Gilbert, Valverde en Sagan opnieuw koersen zoals in mijn tijd: bijna heel het jaar door. En dat ze zich niet enkel specialiseren op een bepaalde periode. Dat zijn renners die completer zijn dan de anderen. Die specialisatie vind ik net iets te gemakkelijk. Ik heb niet zo graag dat renners die slechts een korte periode in het seizoen snoeihard gaan, veel airplay krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties