Lotto Soudal-ploegleider laat zich uit over Tiesj Benoot én het plannetje om Alejandro Valverde te kloppen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal-ploegleider laat zich uit over Tiesj Benoot én het plannetje om Alejandro Valverde te kloppen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alejandro Valverde is natuurlijk de topfavoriet voor een 5e zege op rij op de Muur van Hoei, maar ook Lotto Soudal heeft enkele outsiders voor winst in de Waalse Pijl. Ploegleider Herman Frison wil de koers hard maken.

Benoot is één van de kopmannen van dienst, al gaf hij wel op in de Gold Race. "Tiesj voelde zich goed tijdens de Amstel Gold Race, maar miste de kracht om mee de finale te rijden", klinkt het. "Het is niet onlogisch dat je als renner eens een mindere dag hebt, jammer genoeg viel die dag samen met de Amstel Gold Race. Er is echter geen enkele reden om zijn programma aan te passen."

De topfavoriet is natuurlijk een Spanjaard. "Alejandro Valverde wordt de te kloppen man, als viervoudig winnaar van de Waalse Pijl. Movistar zal er ongetwijfeld alles aan doen om de boel bij elkaar te houden. Er zullen echter weinig renners staan springen om met hem naar de meet te gaan. De Muur van Hoei is een heel typische aankomst en er zijn weinig renners met de explosiviteit van Valverde."

"Wij hebben drie kaarten om uit te spelen in de Waalse Pijl"

Zelf heeft Lotto Soudal drie kopmannen. "Wij hebben drie kaarten om uit te spelen in de Waalse Pijl: Tiesj Benoot, Jelle Vanendert en Tim Wellens", vervolgt Frison. "We gaan alleszins niet afwachten en hen alle drie samen de slotklim van de Muur van Hoei laten oprijden. Bij ontsnappingen in de finale moet er altijd minstens een van hen bij zijn."

De koers hard maken wordt het plan. "Er zijn nog teams en renners die er baat bij hebben om aan te vallen voor de Muur. Zo zijn er verschillende kopmannen bij Bahrain-Merida dat aan de start staat met de broers Izagirre, Gasparotto en Nibali. Quick-Step start met Alaphilippe, Jungels en Mas. Zij zullen niet allemaal afwachten en kunnen de handen in elkaar slaan om de koers hard te maken voor de Muur van Hoei."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties