Quick.Step-Belg draagt steentje bij aan zege Alaphilippe: "Op die manier één van de sleutelfiguren van de ploeg"

Redactie
| 2 reacties
Quick.Step-Belg draagt steentje bij aan zege Alaphilippe: "Op die manier één van de sleutelfiguren van de ploeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors is het winnen ook in de Ardennen niet verleerd. Julian Alaphilippe doorbrak de hegemonie van Alejandro Valverde en pakte de zege in de Waalse Pijl. Al was hij zijn ploegmaats achteraf dankbaar.

Bij Quick-Step Floors stond alles in het teken van Alaphilippe. Schachmann werd als laatste vluchter opgeraapt, maar ook Pieter Serry verrichtte heel wat werk. "Alles verliep volgens plan", zei Serry na afloop bij Sporza. "We waren met z'n drieën om mee te springen in de plaatselijke rondes. Schachmann deed het supergoed in de aanval. Zo moesten wij niet rijden."

'Werk loont'

"Ik moest volop aangaan op de Côte de Cherave zodat niemand kon aanvallen. Dat heb ik ook gedaan. Op die manier ben ik een van de sleutelfiguren van de ploeg. Daar ben ik zeer blij mee. Mijn werk loont."

Een nieuwe zege voor het dominante Quick-Step Floors. "We vormen echt een team. We hebben vol de kaart Alaphilippe getrokken. 'Phil' kan dat ook, maar met zo'n aankomst steekt Julian er momenteel met kop en schouders bovenuit in onze ploeg", besluit Serry. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties