'Verrassende' Belg 3e in Waalse Pijl: "Ik geloofde tot op 100 meter van de streep in winst"

Redactie
| 12 reacties
'Verrassende' Belg 3e in Waalse Pijl: "Ik geloofde tot op 100 meter van de streep in winst"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot, Tim Wellens en Dylan Teuns werden op voorhand getipt als kanshebbers voor het podium in de Waalse Pijl. Het was echter een andere Belg die iets of wat verrassend derde werd: Jelle Vanendert.

Vanendert werd in 2012 al eens vierde op de Muur van Hoei. "Het was de bedoeling om de Muur van Hoei wat lastiger te maken door er een lange sprint van te maken. Dat is mij wel gelukt", lachte Vanendert bij Sporza.

"Na die twee bochten dacht ik: nu ga ik vol aan en ik zie wel hoe ver ik geraak. Eigenlijk geloofde ik erin tot 100 meter voor de aankomst. Toen voelde ik dat het op was in mijn benen. Ik zag Alaphilippe in het wiel op 200 meter en dan weet je dat het best moeilijk wordt."

'Ik had wel het voordeel dat ik mijn eigen Muur kon rijden, zoals ik het wou"

Bij Lotto Soudal werd er in de finale voor Wellens gekozen. Hadden ze beter de rollen omgedraaid? "Dat weet ik niet. Ik had wel het voordeel dat ik mijn eigen Muur kon rijden, zoals ik het wou. Zo heb ik goed kunnen doseren en dat werkt blijkbaar."

Vanendert lijkt klaar om ook in 'La Doyenne' uit te pakken. "Luik is een totaal anders koers, maar als je in deze koersen goed bent, dan ben je in Luik ook goed. Al is het daar wel iets tactischer", besluit Vanendert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties