Rowe uit koers, Sagan niet, Benoot geeft zijn standpunt: "De UCI moet consequent zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 25 reacties
Rowe uit koers, Sagan niet, Benoot geeft zijn standpunt: "De UCI moet consequent zijn"
Foto: © photonews

Luke Rowe werd tijdens de Rond van Vlaanderen uit koers gezet toen hij het fietspad opzocht om een valpartij te verijdelen. Afgelopen zondag maakte Peter Sagan in de Amstel Gold Race dan weer gebruik van een shortcut.

In tegenstelling tot Rowe werd Sagan niet uit koers gezet, wat de nodige discussie opleverde. Ook in Extra Time Koers kwam het thema woensdagavond aan bod.

Voorbeeld van de Omloop

"Twee jaar geleden was er voor het eerst veel te doen over de fietspaden", haalde Tiesj Benoot een voorbeeld aan. "In de Omloop Het Nieuwsblad reed een kopgroep met Sagan, Van Avermaet en Vanmarcke op het fietspad. Nochtans was er vooraf vijf keer herhaald dat het verboden was."

"De achtervolgers mochten hun voorbeeld niet volgen en moesten op de kasseien rijden. Daar verliezen ze de koers. Als de UCI zegt dat het niet mag en de beste renners doen het, dan moet je ze uit koers halen. Pas dan maak je een statement."

Volgens Benoot moet de internationale wielerunie kordater optreden. "De UCI moet consequent zijn en daar ligt het probleem. En de videoref heeft misschien zelf nooit gekoerst, want dan zou je de situatie met Rowe wel anders inschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties