Jurgen Van den Broeck treedt in de voetsporen van Tom Boonen: "Een jongensdroom die uitgekomen is"

Redactie
| 6 reacties
Jurgen Van den Broeck treedt in de voetsporen van Tom Boonen: "Een jongensdroom die uitgekomen is"
Foto: © photonews

Jurgen Van den Broeck lijkt zich niet te vervelen na zijn wielerpensioen. De voormalige klimmer reed zo al mee in Cape Epic, een erg zware mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika. Maar Van den Broeck wil ook in de voetsporen van Tom Boonen treden.

Van den Broeck is net als Boonen een fan van auto's en dus droomde de voormalige kopman van Lotto ervan om met een professionele piloot op een autocircuit te racen. Zijn droom kwam uit met dank aan HLN. Van den Broeck nam plaats naast Anthony Kumpen op het circuit van Mettet tijdens een testdag in het kader van de Volkswagen Fun Cup. 

"Het is niet dat ik me er zoals Tom Boonen op wil toeleggen"

En dat viel bijzonder goed mee voor Van den Broeck, die enkele maanden geleden het profbestaan voor bekeken hield. "Het is niet dat ik me er zoals Tom Boonen op wil toeleggen, maar zelf eens écht deelnemen aan zo'n Fun Cup-manche zie ik wel zitten", vertelde Van den Broeck na afloop.

"Het was trouwens een hele eer om door iemand als Anthony Kumpen gecoacht te worden vandaag. Dit is toch wel een jongensdroom die uitgekomen is", klinkt het nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties