Tim Wellens blikt vooruit op Luik en komt terug op 'akkefietje' in Waalse Pijl: "Niet mopperen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Tim Wellens blikt vooruit op Luik en komt terug op 'akkefietje' in Waalse Pijl: "Niet mopperen"
Foto: © photonews

"Dit was niet de afspraak", vertelde Tim Wellens vlak na de aankomst in de Waalse Pijl. Jelle Vanendert ging uiteindelijk zelf door op de Muur van Hoei, waardoor Vanendert derde werd en Wellens zevende. Wellens kwam nog eens terug op die ontgoocheling.

"Ik was inderdaad ontgoocheld na afloop van de Waalse Pijl, maar achteraf toen ik tot rust was gekomen had ik een klaardere kijk op de situatie", vertelt Tim Wellens bij zijn ploeg. "Ik wist dat ik goede benen had, maar in de aanloop naar de slotklim was ik even het wiel van Jelle Vanendert kwijtgespeeld waardoor ik een extra inspanning moest leveren om weer vooraan te komen."

'Niet mopperen'

Volgens de Truienaar zat er dan ook meer in dan een zevende plek. "Een inspanning die me misschien een beter resultaat heeft gekost. Ik had gehoopt om nog beter te doen dan die zevende plaats. Maar als je een zevende en derde plaats behaalt mag je als ploeg zeker niet mopperen", klinkt het. 

En dus hoopt Wellens te scoren in 'La Doyenne'. "Luik-Bastenaken-Luik is één van mijn droomkoersen: een monument in eigen land en een parcours dat me moet liggen. In het verleden heeft dat nog niet tot een groot resultaat geleid. Ik heb al de Brabantse Pijl gewonnen, maar dat is geen WorldTour-koers", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties