Vinokourov legt uit waarom Gilbert niet naar Astana kwam en waarom Van Avermaet wellicht niet zal komen

Redactie
| 4 reacties
Vinokourov legt uit waarom Gilbert niet naar Astana kwam en waarom Van Avermaet wellicht niet zal komen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alexandre Vinokourov is met Astana momenteel aan een superseizoen bezig. De Kazakse teammanager heeft met Laurens De Vreese één Belg in de rangen. Geen plek voor een tweede?

In de zomer van 2016 wilde 'Vino' Philippe Gilbert naar Astana halen. Dat lukte niet. "Ik heb inderdaad een paar keer onderhandeld met Philippe en met zijn management", bekent hij in Het Nieuwsblad. "Ik ken Philippe goed van in Monaco. Maar hij had zijn woord al gegeven aan Patrick Lefevere en dan aanvaard ik dat. Ik begrijp zijn keuze. Hij had meer oren naar een Belgische ploeg met een Belgisch karakter."

Met Laurens De Vreese is er één Belg in de ploeg. "Un vrai moteur. Hij geeft zich 100 procent voor de ploeg en is een onmisbare pion in de Vlaamse klassiekers. Het is een jongen aan wie je alles mag vragen. Of er nog plek is voor een Belg? Ik kijk niet naar nationaliteiten. Dit is een internationale ploeg. We hebben al twaalf verschillende nationaliteiten. Ik ben geïnteresseerd in Belgische renners, maar ze zijn zo duur."

Greg?

Greg Van Avermaet zijn toekomst bij BMC is onzeker. "Veel te duur", reageert Vinokourov. "Hij is de olympisch kampioen, dat kan ik niet betalen. En zoals ik zei: ik wil liever zelf kampioenen maken dan er te kopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties