Jelle Vanendert beste Belg: "Het was alles of niets" en "Tim had me gezegd dat hij minder was"

Redactie
| 19 reacties
Jelle Vanendert beste Belg: "Het was alles of niets" en "Tim had me gezegd dat hij minder was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto-Soudal reden Tim Wellens en Tiesj Benoot vol in dienst voor Jelle Vanendert. De Limburger was eerste Belg op een 11e plek, maar rook het podium. Tot de laatste kilometer.

Vanendert ging nog in de achtervolging op winnaar Jungels, maar in de slotkilometer parkeerde hij. "Het was alles of niets, hé", aldus Vanendert bij Sporza. "Ik wist dat langer wachten om aan te vallen geen optie meer was. Net als dat het niet ideaal zou zijn. Bob was heel sterk. Ik kwam dichter door mijn demarrage, maar daarna reed hij sneller dan ik. Hij was zeker één van de sterkste renners in koers."

"Op een gegeven moment dacht ik dat ik tweede zou worden, maar ik wilde vooral heel graag winnen. Dat de aankomst volgend jaar in centrum Luik plaatsvindt? Ik ben hier al 10x tussen de 10e en de 26e plek geëindigd, dus deze aankomst ligt me niet", lacht Vanendert. 

Alles voor Vanendert

Vanendert was in Luik de kopman van dienst. "Tim (Wellens, red.) had me gezegd dat hij iets minder was. Ik had gezegd dat hij mocht aanvallen, maar toen zag ik dat Alaphilippe en Valverde mee waren. Dat leek me geen goed plan. Tim heeft het enkele keren geprobeerd en dat was zeker niet slecht", besluit Vanendert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties