Opvallend: waarom Tom Dumoulin in Luik-Bastenaken-Luik op slechte benen hoopt

Redactie
| 1 reacties
Opvallend: waarom Tom Dumoulin in Luik-Bastenaken-Luik op slechte benen hoopt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Tom Dumoulin wordt Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste wedstrijd na Milaan-Sanremo. De winnaar van de Giro van vorig jaar is uiteraard een outsider voor winst, maar zelf hoopt de Maastrichtenaar op slechte benen.

Na een lange hoogtestage, met het oog op de Giro, is Dumoulin sinds donderdag terug thuis. "Soms ben ik heel goed na een hoogtestage, soms ook helemaal niet", vertelt hij in HNB. "Vorig jaar voelde ik me helemaal niet goed in Luik-Bastenaken-Luik en werd ik uit de wielen gereden, maar twee weken later was ik wel super in de Giro en won ik die koers."

"Dus misschien moet ik wel hopen op slechte benen zondag om dan weer een goede Giro te rijden", lacht de Sunweb-renner. "Kijk, ik ben een dagje eerder teruggekomen van hoogtestage in vergelijking met vorig jaar en ik hoop dat dat het verschil kan maken zondag. Ik wil echt gewoon een goede wedstrijd rijden en daarna ook een goede Giro."

"Ik start zonder stress"

Aangezien Dumoulin pas enkele dagen terug is, was hij er niet bij in de Amstel Gold Race. Nochtans een thuiskoers voor de Nederlander. "En dat was balen, want ik heb de wedstrijd bekeken op hoogtestage en het was dit jaar echt een mooie koers. Ook de Waalse Pijl. Dat zijn toch koersen die me nauw aan het hart liggen en dan is het niet fijn om die te missen."

"Nu mag ik wel koersen zondag en in de eerste plaats is Michael Matthews onze kopman. Sam Oomen en ik komen daar net onder en het is wel de bedoeling dat Sam en ik heel ver geraken in de finale en meeschuiven wanneer nodig. Ik hoop dat we met de ploeg een mooie koers gaan rijden en ik wil me ook gewoon amuseren, ik start zonder stress", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties