Quick-Step Floors na Waalse Pijl ook in 'La Doyenne' aan het feest, Jelle Vanendert eindigt op zucht van het podium

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Quick-Step Floors na Waalse Pijl ook in 'La Doyenne' aan het feest, Jelle Vanendert eindigt op zucht van het podium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft de dubbel beet in de Ardennen. Na winst van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl zette Bob Jungels met een sterke solo Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. Jelle Vanendert leek lang op weg naar de tweede plek, maar werd in de laatste hectometers toch nog ingerekend.

In tegenstelling tot de Waalse Pijl was deze editie van Luik-Bastenaken-Luik een saai kijkstuk. Er waren vier Belgen in de ontsnapping van de dag. Jérome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) werd op ruim 20 kilometer van de streep ingerekend en toen brak de koers helemaal open dankzij een aanval van Jungels, die bovendien de juiste leek. 

Op 23 kilometer van de streep, net voor de Côte de Roches-aux-Faucons, werd Baugnies als laatste vluchter gevat. Het tempo ging de hoogte in door Bahrain-Merida. Gilbert loste het eerste bommetje, maar het was zijn ploegmaat Jungels die een mooi gaatje kreeg. 

Jungels vertrekt

Jungels profiteerde van twijfels bij de favorietengroep en de Luxemburger kreeg snel een halve minuut. Daarachter werd er getwijfeld en dat brak Valverde en co zuur op. Alaphilippe zat natuurlijk in een zetel met zijn ploegmaat vooraan en kon dus rustig afwachten. De voorsprong groeide richting de minuut. 

Vanendert nét niet

Op de Côte de Saint-Nicolas kregen we dan toch nog een beetje spanning. Jelle Vanendert sprong weg uit de favorietengroep en de voorsprong zakte plots tot 20 seconden. Maar op de vlakkere stukken was tijdrijder Jungels in het voordeel.

Vanendert leek op weg naar de tweede plek, maar viel in het slot helemaal stil. Hij werd in de laatste meters toch nog ingerekend, waardoor de verrassende Woods en Bardet nog twee en drie werden. Alaphilippe, winnaar op de Muur van Hoei, kwam als vierde over de streep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties