Speerpunt Wanty-Groupe Gobert legt uit waarom de Waalse Pijl een echte baaldag werd

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speerpunt Wanty-Groupe Gobert legt uit waarom de Waalse Pijl een echte baaldag werd
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toegegeven, we hadden hem woensdag hoger verwacht in de Waalse Pijl, maar maagproblemen zorgden voor een baaldag bij de jonge Fransman Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert). In Luik hoopt de klimmer beter te doen.

Het werd niet het dagje van Martin op de Muur van Hoei. "Ik was verzwakt door maagproblemen in de Waalse Pijl. Ik voelde het meteen, aangezien ik het goede gevoel van de afgelopen week niet had", zegt hij. "Donderdagochtend was echt het ergste, maar sindsdien voel ik me beter. Bij de verkenning vrijdag voelden de benen beter aan, maar ik zal zondag pas de bevestiging krijgen of ik al dan niet volledig hersteld ben."

'Vorm is goed'

Teleurstellend voor de jonge Fransman, die gehoopt had op een plek in de top 10. "Natuurlijk was het frustrerend omdat ik, in tegenstelling tot voorgaande jaren, in vorm afzakte naar Wallonië. Maar ik focus nu op zondag. Ik heb goed gewerkt en mijn vorm is goed. Als ik volledig hersteld ben, maakt de afstand me niet bang."

"Er zijn talrijke hindernissen, maar ik wil nog steeds paraat zijn bij de favorieten op het einde. Ik kan geen exacte voorspelling geven omdat ik referentiepunten mis, maar ik ben capabel om met heel wat jongens uit de top 20 van de Waalse Pijl de strijd aan te gaan", is Martin ambitieus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties