Lefevere in de wolken: "Ik zou beter een persconferentie aankondigen om te zeggen dat we ermee stoppen"

Redactie
| 18 reacties
Lefevere in de wolken: "Ik zou beter een persconferentie aankondigen om te zeggen dat we ermee stoppen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

27 zeges en enkele grote klassiekers gewonnen. Het voorjaar van Quick-Step Floors is uitgedraaid op een sprookje. Patrick Lefevere is in de wolken door de prestatie van zijn renners.

Jungels zorgde ervoor dat Lefevere in Luik-Bastenaken-Luik de champagne voor de 27e keer kon kraken. "We zijn heel content. Beter dan dit kan niet", stelt hij bij Sporza. "Eigenlijk zou ik morgen beter een persconferentie geven om aan te kondigen dat we in schoonheid ermee stoppen", grapt Lefevere. 

Quick-Step Floors blijft dus maar winnen. "Toen Johan Museeuw stopte, dacht men dat we een probleem hadden. Idem na het afscheid van Tom Boonen. Het leek alsof we geamputeerd waren. Maar er stonden jongens klaar om het over te nemen."

Een bende jonge leeuwen

"We beschikken over een bende jonge leeuwen die staan te springen om door te breken. We hebben ze allemaal op één lijn gekregen en ze rijden voor elkaar. Dat kan wel alleen maar als je wint", aldus Lefevere. 

Lefevere zijn ploeg deed het vooral door aan te vallen. "Je zag vorig jaar al aankomen welk vlees we in de kuip hebben. In de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne en Sanremo waren we zogezegd nergens, maar wat stel ik vast? We vallen aan en winnen in de koersen die daarop volgden", besluit de teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties