Patrick Lefevere zijn geheim voor het succes en fantastische voorjaar van Quick-Step Floors

Redactie
| 7 reacties
Patrick Lefevere zijn geheim voor het succes en fantastische voorjaar van Quick-Step Floors
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was een voorjaar om nooit te vergeten bij Quick-Step Floors. 27 overwinningen met daarbij winst in onder meer de Ronde, Dwars door Vlaanderen, E3, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Het geheim van Patrick Lefevere is simpel te verklaren. "De kracht van het collectief", aldus de ploegmanager van Quick-Step Floors in HLN. "Op één of andere manier krijgen we ze allemaal op één lijn. En gaat iedereen voor elkaar door het vuur. Wat, volgens mij, ook alleen maar kan als er wordt gewonnen. Laat ons eens een paar weken derde, vijfde, zevende rijden en er komt geheid opstand van."

Maar Quick-Step stapelde de overwinningen op in het voorjaar. "Nu liep het feilloos. In het Vlaamse openingsweekend waren we nergens. Ook Milaan-Sanremo viel nog wat tegen. Al deed de manier waarop we ons dáár al in koers bewogen wel het beste vermoeden. Daarna is de trein beginnen bollen. Aanvallen, winnen: werkelijk álles lukte."

"Sorry, maar ik heb een andere Gilbert leren kennen"

'The Wolfpack' deed van zich spreken. "En niet één die na afloop een 'lang bakkes' trok omdat een ander het had gehaald. Ook Philippe Gilbert niet, geboren winnaar nochtans. Die in zijn BMC-periode werd versleten als een 'Einzelgänger', iemand die andermans succes niet gunde. Sorry, maar ik heb een andere Gilbert leren kennen", besluit Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties