Ploegmaat van Greg Van Avermaet mist de Giro door gebroken sleutelbeen en ribbreuk

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Ploegmaat van Greg Van Avermaet mist de Giro door gebroken sleutelbeen en ribbreuk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Normaal was hij voorzien voor de Ronde van Italië, maar een zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik heeft er anders over beslist voor de Italiaanse BMC-renner Alberto Bettiol. Daarbij liep de ploegmaat van Greg Van Avermaet twee breuken op.

Bettiol kwam zwaar ten val in de laatste voorjaarsklassiekers. Onderzoeken brachten een verschoven en gebroken sleutelbeen, een ribbreuk en gekneusde long aan het licht. "Alberto zal binnen de vijf of zeven dagen onder het mes gaan om zijn verschoven sleutelbeen te verplaatsen", aldus BMC-dokter Max Testa. 

"Daardoor zal hij de Giro missen en zeker twee of drie weken niet kunnen fietsen. Wellicht zal hij binnen zes weken opnieuw in competitie kunnen aantreden", klinkt het in een persbericht.

Geen Giro

Voor de Italiaan is het een grote teleurstelling dat hij de Giro mist. "Ik kan niet goed ademen door de gebroken rib en mijn gebroken sleutelbeen doet pijn", aldus de onfortuinlijke renner. "Het was een domme val. Ik naam geen risico's in de afdaling, maar mijn voorwiel slipte, misschien door wat olie of kiezeltjes. De Giro missen is erg teleurstellend, want dat is voor elke Italiaan een droom. Ik hoop snel terug te zijn", aldus Bettiol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties