Tim Wellens legt uit waarom Lotto Soudal vol de kaart van Jelle Vanendert trok in 'La Doyenne'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tim Wellens legt uit waarom Lotto Soudal vol de kaart van Jelle Vanendert trok in 'La Doyenne'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal leek Jelle Vanendert lang op weg naar een tweede plek, maar in de slotmeters parkeerde de Limburger. Tim Wellens offerde zich op om zijn ploegmaat een sterk resultaat te bezorgen.

Met Benoot, Wellens en Vanendert had Lotto Soudal drie kopmannen, maar de kaart Vanendert werd vol getrokken. "Halfweg de Roche-aux-Faucons voelde ik aan dat ik niet over mijn allerbeste benen beschikte vandaag en dat ik niet goed genoeg was om voor de overwinning of een podiumplaats te rijden", verklaarde Wellens na afloop bij zijn team.

"Ik heb vervolgens geprobeerd om de koers hard te maken met enkele aanvalspogingen. Ik probeerde achter Jungels aan te gaan, maar dat was niet evident. Hij was zeker een van de beste mannen in de wedstrijd en hij beschikt over uitstekende tijdrijderskwaliteiten. Ik kreeg telkens wel iemand mee, maar we geraakten nooit weg."

"Ik heb duidelijk een stap vooruit gezet ten opzichte van vorig jaar en dat was de bedoeling"

Voor Wellens was het Ardennenluik al bij al geslaagd, zeker met zijn overwinning in Overijse. "Ik heb de Brabantse Pijl gewonnen, werd zesde in de Amstel Gold Race en zevende in de Waalse Pijl. Vandaag heb ik me laten zien in de wedstrijd, maar een nieuw topresultaat zat er niet in en dat is jammer."

"Over het algemeen mag ik echter tevreden zijn over dit vierluik. Ik heb duidelijk een stap vooruit gezet ten opzichte van vorig jaar en dat was de bedoeling. Nu volgt een korte recuperatieperiode. Op 1 mei vertrek ik naar de Giro om daar een ritzege na te jagen", blikt Wellens vooruit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties