Tom Boonen ziet ook de keerzijde van de medaille na het erg succesvolle voorjaar van Quick-Step Floors

Redactie
| 0 reacties
Tom Boonen ziet ook de keerzijde van de medaille na het erg succesvolle voorjaar van Quick-Step Floors
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft het voorjaar afgesloten met 27 overwinningen en een klinkende zege van Bob Jungels in Luik-Bastenaken-Luik. Ex-renner Tom Boonen analyseerde het succes van zijn voormalige ploeg, maar ziet ook een keerzijde van de medaille.

Boonen is onder de indruk van het sterke voorjaar. "Een voorjaar van Quick-Step om duimen en vingers bij af te likken is gisteren afgesloten met een groot nummer van Bob Jungels, een van de absolute toptalenten van het moderne wielrennen", opent hij in HLN. "De successen die er zijn behaald, daar kun je alleen maar van dromen. En het ziet er niet naar uit dat dit snel gaat stoppen."

Al bekijkt Boonen het ook uit een ander standpunt. "De medaille heeft ook een keerzijde. Wanneer je vier kopmannen hebt, en er zijn er maar twee die winnen, blijven er ook twee zonder zege over", vervolgt hij. "Op het einde van het jaar telt het dan niet meer, als je Gilbert of Stybar heet, dat je in het voorjaar een ploegmaat hebt laten winnen. Dan maak je graag de rekening voor jezelf."

"Alaphilippe heeft de aansluiting met de top gemaakt"

Bij die 27 overwinngen waren ook zeges voor jonge talenten. "De gevestigde waarden hebben veel koersen gewonnen. Alaphilippe heeft de aansluiting met de top gemaakt en Jungels heeft ook zijn heel grote overwinning binnen. En nu is er ook gewonnen waar er vroeger niet gewonnen werd, door renners die niemand in Vlaanderen kent."

"Ik denk aan Rémi Cavagna, Fabio Jakobsen, Alvaro Hodeg. Dat is erg knap. Als zij voelen dat zij ook mogen en kunnen winnen, stel je iedereen tevreden. En volgend jaar zetten die renners weer een stapje vooruit. Zo gaat dat nu eenmaal. Als je eenmaal de klik hebt gemaakt, gaat het daarna zoveel gemakkelijker", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties