2x wereldkampioen in de jaren '90 en toch: "Ik was geen groot renner"

Redactie
| 20 reacties
2x wereldkampioen in de jaren '90 en toch: "Ik was geen groot renner"
Foto: © photonews

Twee keer de wereldtitel, de Ronde van Vlaanderen, San Sebastian, Milaan-Sanremo en winst in de Giro van 1990. Het palmares van Gianni Bugno is indrukwekkend. Toch vond de Italiaan zichzelf geen groot renner.

In het begin van de jaren '90 was Bugno één van de beste renners ter wereld. "Maar ik was geen groot renner", vertelt hij in De Kleedkamer. "Laat ons zeggen dat ik in geen enkele discipline echt een topper was. In wedstrijden die me lagen heb ik mijn plan getrokken en wat geluk gehad."

"Ik heb altijd gestreden en probeerde altijd terug te vallen op waar ik goed in was. Maar de sterkste was ik zeker niet", aldus de Italiaan, die tegenwoordig helikopterpiloot is. 

Verleden tijd

Zijn overwinningen herbekijken doet de Italiaan ook niet. "Dat vind ik niet leuk. Ik kijk niet graag naar mezelf. Ik houd niet van mijn stem, van hoe ik overkom. En het is verleden tijd. Ik heb ook geen truitjes, fietsen of trofeeën bijgehouden. Het leven besluit uit trappen die je moet beklimmen en afdalen. Eenmaal boven, moet je weer naar beneden om plaats te maken voor anderen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties