Fabian Cancellara verveelt zich niet na wielerpensioen: "Ik zie vet opduiken op mijn lichaam"

Redactie
| 6 reacties
Fabian Cancellara verveelt zich niet na wielerpensioen: "Ik zie vet opduiken op mijn lichaam"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is niet dat Fabian Cancellara zich verveelt nadat hij anderhalf jaar geleden het fietsen voor bekeken hield. Zo organiseert hij tegenwoordig verschillende sportevenementen.

Zo organiseert 'Spartacus' wielerwedstrijden die de naam 'Chasing Cancellara' krijgen. Daar neemt de Zwitser het op tegen amateurrenners. "Iedereen die me klopt, krijgt daarvoor een diploma", aldus Cancellara in HLN.. "Ik ga er echt voor, het is authentiek, maar winnen is niet meer het allerbelangrijkste voor me. Ik ben ook geen topatleet meer."

"Mijn benen zijn dunner en ik zie vet opduiken op mijn lichaam. Ik leid nu een gewoon leven, ik heb een job, ik moet tijd zoeken om te kunnen trainen. Zaterdag heb ik mijn langste tocht van het jaar gereden: 90 kilometer. In drie uur. Het was ook mijn beste tijd van dit jaar", klinkt het. 

Passie

Cancellara volgde intussen sportmanagement aan de universiteit. "Marketing, fiscaliteit, financiën, organisatie... het was allemaal nieuw voor me. We werken met drie mensen en zijn op zoek naar een vierde medewerker."

"Ik heb gekozen voor iets waarin ik mijn passie kwijt kan. Ik had genoeg aanvragen om voor andere bedrijven op te draven, maar ik wilde iets van mezelf. Iets wat ik over tien jaar nog kan en vooral wil doen", besluit Cancellara. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties