Tom Boonen zoekt verklaring voor het voorjaar van Greg Van Avermaet: "Een beetje te veel van alles"

Redactie
| 9 reacties
Tom Boonen zoekt verklaring voor het voorjaar van Greg Van Avermaet: "Een beetje te veel van alles"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Greg Van Avermaet was het contrast tussen het voorjaar in 2017 en 2018 erg groot. Vier overwinningen in de klassiekers tegenover nul in de afgelopen maanden. Tom Boonen zoekt een verklaring.

Van Avermaet moest nooit de rol lossen, maar echt uitblinken kon hij dan ook weer niet. "Ik denk dat Greg een goed voorjaar gereden heeft", vertelt Boonen bij HLN. "Hij was in alle wedstrijden goed, zoals we van hem gewend zijn. Voor het eerst sinds lang is hij geconfronteerd met het feit dat niet alles altijd gaat zoals hij zelf had gehoopt."

Ene procentje tekort

"Plots loop je tegen de grens. Iedereen heeft zijn tankske, dat kan een klein beetje kleiner worden. Of leeg zitten. Greg kwam overal dat ene procentje tekort om er echt boven uit te steken. Dat heeft zich week na week herhaald. Dat begint dan een klein beetje in de kop te spelen. Oei, dat lukte vorig jaar wel en nu niet."

"Hard werken heeft voor hem altijd geloond"

Er komt volgens Boonen wat meer bij kijken dan al het harde werk. "Hard werken heeft voor hem altijd geloond. En dit jaar niet meer. De grootste fout die men dan kan maken, is nog meer te doen. In plaats van een herstelweek te nemen en daar de vruchten van te plukken. Dat zou tegen zijn natuur in gaan. Iemand met voldoende maturiteit zou die beslissing voor hem moeten nemen, iemand naar wie Greg ook wil luisteren."

"Iemand die Greg afremt dus, die zegt dat het allemaal nog niet zo dringend moet. En niet zo veel. Iemand die zegt dat hij wat later mag pieken. Hij moet zich goed blijven voelen wanneer hij toch iets minder aan het doen is. Voor zover ik Greg ken, is dat klein beetje te veel van alles de enige reden waarom het voor hem dit voorjaar allemaal net iets minder was", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties