Ingrijpende verandering voor Luik-Bastenaken-Luik in 2019

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ingrijpende verandering voor Luik-Bastenaken-Luik in 2019
Foto: © photonews

Na 27 jaar zal Ans niet meer de aankomstplaats zijn van Luik-Bastenaken-Luik. De finish van de belangrijkste der Ardennenklassiekers vindt in 2019 plaats in hartje Luik.

Bob Jungels is zo voorlopig de laatste winnaar van 'La Doyenne' met aankomstplaats in Ans. Vanaf 2019 zal de aankomstlijn opnieuw in het centrum van Luik liggen. Met de bedoeling om de renners vroeger de wedstrijd te doen openbreken. Dit jaar werd er pas 'echt' gekoerst vanaf de Roche aux Faucons, op zo'n 20 kilometer van de streep in Ans. 

'Aanvallen van weleer'

"We willen meer dynamiek in de finale van Luik-Bastenaken-Luik", citeert Sporza Christian Prudhomme van organisator ASO. "We hopen weer op de aanvallen van weleer. De finale met de Saint-Nicolas was lang een aanwinst, maar nu is dat bijna een nadeel geworden. De grote ploegen controleren de wedstrijd."

Waar de finish in het centrum van Luik zal liggen, werd door ASO nog niet bekendgemaakt. In 1992 lag de streep op de Boulevard de la Sauvenière in Luik. Deelgemeente Ans krijgt wel een troostprijs. Ans wordt volgend jaar de startplaats van de Waalse Pijl. De finish blijft uiteraard op de Muur van Hoei liggen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties