Laurens De Plus openhartig over heftige aanrijding door truck: "Onderschat zo'n ongeval niet, er zouden er voor minder de handdoek gooien"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Laurens De Plus openhartig over heftige aanrijding door truck: "Onderschat zo'n ongeval niet, er zouden er voor minder de handdoek gooien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eind januari werd Laurens De Plus, in het gezelschap van ploegmakkers Petr Vakoc en Bob Jungels, in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen. Onze jonge landgenoot was zwaar toegetakeld en is nu pas klaar voor zijn comeback.

De 22-jarige Oost-Vlaming van Quick-Step vertelt in Het Laatste Nieuws openhartig over die donkere periode na die verschrikkelijke gebeurtenis op training: "Het wás een trauma, zeer zeker. Onderschat zo'n ongeval niet. Er zouden er voor minder de handdoek gooien. Mij heeft het sterker, rijper gemaakt. Ik móest en zou weer die fiets op."

Frustraties in het verkeer

Uit het dal kruipen, was echter niet evident: "Met de juiste aanpak lukte het. Er kwam psychologische hulp bij te pas. Mede daardoor ben ik er vlot bovenop geraakt. In het begin dook die aanstormende truck vaak op in mijn dromen. Dat is gelukkig gesleten. Ik heb het een plaats kunnen geven. Via zelfreflectie haal ik er zelfs kracht en zelfvertrouwen uit. Ik kan me nog wel enorm frustreren in het verkeer. Zowel met de fiets als met de wagen rijd ik superdefensief", klinkt het bij het klimtalent. 

"In de week vóór de Ronde van Vlaanderen kwam ik toevallig John Degenkolb tegen. Ook hij worstelt nog met de mentale naweeën van zijn trainingsongeval in Denia, vertelde hij mij. In de koers kan ik me daar makkelijker van afsluiten, dan komt een beest in mij los dat niet te temmen valt. Ik geef mezelf dan voor de volle 100%, maar daarbuiten ben ik op mijn hoede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties