Nee, niet bij Sky of Quick-Step Floors, maar wél bij deze ploeg zou Wout Van Aert volgens Michel Wuyts perfect passen

Redactie
| 23 reacties
Nee, niet bij Sky of Quick-Step Floors, maar wél bij deze ploeg zou Wout Van Aert volgens Michel Wuyts perfect passen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft iedereen verbaasd met zijn prestaties in het voorjaar. De vraag is nu: blijft de wereldkampioen in het veld bij Veranda's Willems-Crelan of gaat hij meteen een stap hogerop in de WorldTour? Michel Wuyts geeft alvast advies.

Van Aert ligt na dit seizoen nog één jaar onder contract bij de ploeg van Nick Nuyens. "Met wie praten? Een formatie uit de WorldTour graag", opent Wuyts in HLN. "Dat is waar Van Aert voortaan thuishoort. Niet in 2020, maar zo snel als dat kan. Op een echt professioneel niveau dat nog een reuzenstap faciliteert. Sky, Bahrein? Ach neen, geen affiniteiten met de cross."

"Die knusse wereld waarin Wout en vooral Sarah graag nog een paar jaar willen gedijen", klinkt het. Ook de ploeg van Patrick Lefevere is volgens Wuyts geen optie. "Quick.Step? Van vier naar vijf kasseikopmannen? Kom, niet overdrijven hé. Wout moet niet één van de velen worden en in onderdanigheid kansen laten schieten."

Die andere Belgische WorldTour is volgens Wuyts wél een optie. "Er kwam daar toch dat nieuwtje dat Lotto-Soudal nu echt wel in cross geïnteresseerd is en heus wel brood ziet in een alliantie met een gulle veldpartner. Vanwege de broodnodige injectie om Van Aert in te lijven. Sergeant had vorig jaar al een half miljoen veil. Dat moet haast verdubbelen. Crelan-Lotto in de winter, een Crelan-logootje op de mouwtjes van Lotto-Soudal in lente en zomer."

"De mix Benoot-Van Aert met een goeie Keukeleire in steun wordt de ideale formatie om Quick.Step te bekampen. Zouden de partijen al gepraat hebben? De vraag stellen is ze beantwoorden. Nu ik daarbij stilsta: Sergeant, De Geyter en vooral Loterij-CEO Jannie Haek kunnen het zich echt niet veroorloven naast de Belg Van Aert te grijpen. Rest nog een probleem: wil Van Aert zich vrijkopen? En handelt Nuyens in het belang van Wout?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties