Elia Viviani rondt prachtig ploegwerk af met majestueuze twee op twee, ondanks ferme kwak van concurrent

Elia Viviani rondt prachtig ploegwerk af met majestueuze twee op twee, ondanks ferme kwak van concurrent
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tweede rit in lijn, tweede massasprint, tweede keer Elia Viviani. De Giro d'Italia is al bij al makkelijk samen te vatten tot op heden. Sterk werk van Quick-Step, alweer.

In rit drie trokken we door de woestijn van Be'er Sheeva naar Eilat. Een mogelijk nerveuze bedoening, want de wind kon zijn rol spelen in het peloton en zo misschien een aantal favorieten voor de eindzege op achterstand zetten. Opletten geblazen dus.

Twee op twee

Gisteren liet Boivin zich al zien in de vlucht van de dag, vandaag deed hij dat opnieuw met Barbin en Frapporti. Pas op vijf kilometer van het einde werden Boivin en Frapporti ingelopen, Barbin sprokkelde ondertussen puntjes voor zijn bergtrui. 

Elia Viviani kreeg te maken met materiaalpech, maar was in het slot van de race wel op post. Aan meer dan 80 kilometer per uur ging het in sneltempo naar de meet in Eilat, waar Viviani een gaatje vond - ondanks aandringen van Bennett - en zo zijn tweede etappe pakte. Modolo en Bennett vervolledigden het podium. Jens Debusschere werd eerste Belg op plek 6, Baptiste Planckaert kwam op plek 8 terecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties