Thomas De Gendt broedt op nieuwe plannen in Tour de France: "Pissen is ook 10 seconden kwijt" en "Met 11 pijltjes darten versus met 3 pijltjes"

Thomas De Gendt broedt op nieuwe plannen in Tour de France: "Pissen is ook 10 seconden kwijt" en "Met 11 pijltjes darten versus met 3 pijltjes"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt is een van dé meest kleurrijke figuren in het peloton. Hij valt aan én pakt ritzege na ritzege op World Tour-niveau op die manier. Waarom? Dat legt hij uit.

"De wil om af te zien is kleiner als je in het peloton zit. Ik heb geen zin om achteraf het gevoel te hebben dat ik gewoon een dag heb laten passeren", aldus De Gendt in Sportweekend.

"Gewoon ritten rijden in het peloton als training? Dat is niet mijn ding. In een kopgroep voel ik mij iets sneller de sterkste en dat vind ik leuker om mee om te gaan."

Tour de France

"Ik wil niet graag het gevoel hebben dat we ergens seconden laten liggen. Een zakje aannemen in de bevoorrading of een keertje gaan pissen? Neen, dat is tien seconden verloren naar mijn gevoel die belangrijk kunnen zijn."

Ook in de Tour de France wil hij er opnieuw staan: "Ik ga proberen aanvallen. Vooral in ritten die bergop beginnen, dan is de kans groot dat je mee kan zijn. Ik vergelijk het met darts: als je met 11 pijltjes naar de roos mikt ... als je maar drie pijltjes gebruikt, gaat het dan ook in de roos zijn?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties