Wellens verbaasde zichzelf: "Ik was de beste van het hele peloton"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Wellens verbaasde zichzelf: "Ik was de beste van het hele peloton"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens won koninklijk de vierde rit van Catania naar Caltagirone. Het werd een beproeving van 202 kilometer met heel wat kleine klimmetjes, op zijn lijf geschreven dus.

"Ik zag dat ik op voorhand bij de favorieten werd genoemd, maar ik heb mezelf toch verbaasd", aldus Tim Wellens aan Sporza. "Deze zege is niet te vergelijken met mijn vorige overwinning in de Giro. Toen was ik de beste van de ontsnapping, nu van het hele peloton."

Vooral Tosh Van der Sande was écht indrukwekkend. "De ploeg heeft het perfect gedaan vandaag, met een speciale vermelding voor Tosh en Adam Hansen." Hij zat even met twijfels, maar ging toch door. "Ik was aan het twijfelen om op 500 meter aan te gaan, maar ik ben blij dat ik mij heb ingehouden tot 200 meter van het einde. Toen ben ik volledig voluit gegaan."

Geen roze ambities

Ook in het klassement deed hij een uitstekende zaak. Hij staat nu immers vierde. "Maar ik denk niet aan de roze trui. Ik was naar hier gekomen voor een overwinning." Mission accomplished! Wellens verwacht overigens nog een zege van een ploegmaat, zó sterk waren ze vandaag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties