Dupont opnieuw knap tweede voor Wanty-Groupe Gobert: "Met die leiderstrui mag ik niet klagen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Dupont opnieuw knap tweede voor Wanty-Groupe Gobert: "Met die leiderstrui mag ik niet klagen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Timothy Dupont werd gisteren tweede na Greipel en deed vandaag hetzelfde na Bouhanni. Geen schande uiteraard, het blijft wel aftellen naar die overwinning.

"Ik had vandaag echt gehoopt op de overwinning, maar met een tweede plek achter Bouhanni en de leiderstrui erbovenop mag ik niet klagen. Maar het wordt hoogdringend tijd dat ik de armen eens in de lucht mag steken! Iemand als Greipel kwam vandaag tekort, terwijl ik al drie dagen op rij in de top-5 eindig", aldus Dupont na de derde rit van de Vierdaagse van Duinkerke.

"Het is een kwestie van kleine factoren. De ploeg is hier enorm sterk en leverde fantastisch werk in de sprintvoorbereiding. Op 500 meter van de meet werd ik afgezet, maar dan kwam er een golf van achteruit. Ik moest me weer in gang trekken om aan 60 km/u in te kunnen pikken. Dat kost krachten. Anders zat er aan de finish misschien net iets meer in."

Bedankingen voor Devriendt

"Tom Devriendt reed een dijk van een spurtvoorbereiding, maar iedereen van de ploeg is hier één voor één dik in orde en doet uitstekend zijn job. Ik ben er heel content mee. Ik wil deze leiderstrui uiteraard met hand en tand verdedigen, maar Xandro Meurisse is in principe onze man voor het eindklassement. Hij geeft een enorm sterke indruk en won hier al eens de zaterdagetappe met aankomst op de Kasselberg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties