Wielrennen

Chaves verliezer van de dag, Dumoulin vertelt over zijn pechmoment: "Het was even 'tricky'"

Chaves verliezer van de dag, Dumoulin vertelt over zijn pechmoment: "Het was even 'tricky'"

De langste rit in de Giro werd meteen ook één van de meest hectische etappes. Esteban Chaves mag zijn roze droom opbergen, terwijl ook Tom Dumoulin (Team Sunweb) met pech kreeg af te rekenen. Al is hij wel de nieuwe nummer twee in het klassement.

Op 18 kilometer van de streep moest de Maastrichtenaar van fiets wisselen. Wat er gebeurd was, was op televisiebeelden niet duidelijk. Maar de winnaar van 2017 kwam ten val. "Ik kwam ten val in de afdaling", bevestigde Dumoulin in een eerste reactie bij Eurosport.

"Ik heb van fiets moeten wisselen omdat ik mijn ketting er niet op kreeg. Ik kon snel terugkeren, dat is wel fijn. Sam (Oomen, red.) heeft ongelofelijk goed werk geleverd, dus ik ben hem heel dankbaar. Het was even 'tricky'", glimlachte Dumoulin.

Lossen van Chaves

Net geen 240 kilometer en een stevig tempo, mede door het feit dat Esteban Chaves al snel gelost werd. "Daarom was het zo'n harde rit. Esteban had slechte benen en kwam snel op achterstand. Wij en nog enkele andere ploegen hebben tempo gemaakt om hem niet te laten terugkeren. Zo werd het een zware dag."

De schade aan de knie van Dumoulin lijkt op het eerste zicht mee te vallen. "Ik heb er tot dusver nog geen last van", zei hij nog. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.