Wielrennen

Colombiaans supertalent weet het wel zeker: "Daaraan is zege te danken"

Colombiaans supertalent weet het wel zeker: "Daaraan is zege te danken"

Egan Bernal is een naam die bij wielerkenners dezer dagen veelvuldig over de tongen gaat. Dat zal er niet minder op worden nadat het Colombiaanse talent uitpakte in de Ronde van Californië. Bernal dankte zijn overwinning aan de sterkte van Team Sky.

Zijn vorige overwinning was de derde etappe in de Ronde van Romandië. Nu schoot Bernal dus ook raak in Californië. Met een enorme versnelling schudde hij zijn belagers van zich af en dat waren toch niet van de minsten. De bescheiden Bernal had achteraf vooral lof voor zijn ploegmaten.

"In de laatste kilometers voor de laatste klim heeft Stannard de kop van het peloton gepakt. Daar is de koers pas echt begonnen. Luke Rowe heeft me in een goede positie gebracht. Pavel Sivakov, Sebastian Henao en Tao Geoghehan Hart hebben nadien ook hun inspanningen geleverd. Het doel was om aan te vallen op twee kilometer van de aankomst", legde Bernal het plan van Sky uit.

KOERS GEMAKKELIJK TE CONTROLEREN

"Deze overwinning is te danken aan het hele team. We hebben er samen voor gewerkt", ging hij verder. Dat de Colombiaan kon strijden voor de zege, was ook te danken aan het feit dat de vlucht van de dag geen succes kende. "Nadat de vlucht vertrok, nam Quick-Step het heft in handen. Dat kwam ons goed uit. Aangezien er slechts drie renners in de ontsnapping zaten, was de koers gemakkelijk te controleren."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.