Passage Ronde van Californië is door deze plek zoveel meer waard

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Passage Ronde van Californië is door deze plek zoveel meer waard
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de tweede rit van de Ronde van Californië, gewonnen door Egan Bernal, lag de aankomst in Santa Barbara County. Op weg naar de finish reden de renners dus ook over de wegen van Montecito. Een signaal dat deze plek herleeft na een vreselijk voorval in januari.

Op negen januari was Montecito een plaats van overstromingen en gruis-en slijklawines. Honderden huizen werden vernield en liefst 21 mensen lieten het leven. Ondanks dat er nog werken aan de gang zijn, kon er vier maanden na die noodlottige dag in Montecito opnieuw een evenement als een wielerwedstrijd doorgaan.

Montecito heeft teruggeknokt

Eric Smith, directeur van de Ronde van Californië, haalt aan dat het een bewuste keuze was om daar te passeren. "Het is voor ons een kans om te tonen dat Montecito teruggeknokt heeft", vertelt Smith aan Velonews. "We vroegen ons af hoe we in Montecito konden geraken. Niemand heeft gezegd dat ze ons niet wilden. Ik denk dat de mensen hun normale leven weer willen oppikken. Er gaan ook weer winkels open."

Het huis van Jeff Bermant, een CEO in de technologische sector die ook graag eens op de fiets springt, overleefde de modderlawines maar net. In de maanden nadien woonde hij begrafenissen bij van verschillende vrienden. "Ik ben zelf eens op de fiets Gibraltar Road opgereden. Dat was therapeutisch en emotioneel", getuigde Bermant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties