Wielrennen

Peloton komt te laat in langste Giro-etappe: winst voor toptalent van Bahrain Merida - Chaves verliezer van de dag

Peloton komt te laat in langste Giro-etappe: winst voor toptalent van Bahrain Merida - Chaves verliezer van de dag

De 10e rit in de Ronde van Italië is een prooi geworden voor Matej Mohoric. Het peloton kwam te laat en de 23-jarige Sloveen klopte medevluchter Nico Denz (AG2R-La Mondiale) in een sprint. Esteban Chaves is de verliezer van de dag

Het peloton kreeg een etappe van net geen 240 kilometer voor de kiezen, de langste etappe in deze 101e Giro. Het inspireerde één Belg om in de aanval te gaan. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) probeerde mee te sluipen in de overgangsrit, maar in het peloton gebeurde het spektakel. 

Offday Chaves

Esteban Chaves, de nummer twee in de stand van de roze trui, moest de rol lossen. Wat er met de jonge Colombiaan aan de hand is, was nog niet helemaal duidelijk. Enkele bronnen meldden dat Chaves last had van een pollenallergie, anderen hebben het dan weer gewoon over een slechte dag na de rustdag. 

Onder meer Team Sky en Team Sunweb roken hun kans en reden de Mitchelton-Scott ploeg van Chaves aan flarden. De nummer twee in het klassement kreeg heel wat tijd aangesmeerd en kan het podium - behoudens een mirakel - vergeten. 

Geen sprint

Later in de etappe kwam de Duitser Nico Denz vooraan aansluiten bij Matej Mohoric en David Villella, al moest die laatste snel de rol lossen. Het peloton miskeek zich en de twee overgebleven vluchters mochten voor de zege sprinten. Mohoric begon op kop en gaf die positie niet meer uit handen. De tweede zege in een Grote Ronde voor de amper 23-jarige Sloveen van Bahrain Merida. 

Dankzij de slechte dag van Chaves schuift Dumoulin op naar de tweede plek in het klassement, Yates behoudt het roze. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.